Uw geautoriseerde Specialized retailer kan u helpen bij het instellen van uw vering. Om het thuis te doen, heb je je fietshandleiding, een shockpomp, al je normale rijuitrusting en iemand nodig om je te helpen.

Luchtdruk en sag instellen

1. Kijk in uw handleiding naar de aanbevolen sag voor uw frame. Demo: 18.75 - 22.5 mm (25-30%)

2. Stel de rebound en compressie af op de open of trail stand. Schroef het luchtventiel los en monteer een schokdemperpomp op het luchtventiel. Voeg een luchtdruk (in psi) toe die gelijk is aan uw lichaamsgewicht inclusief alle rij-uitrusting.
  3. Om de sag te controleren, duwt u de o-ring tegen de afdichting en gaat u op de fiets zitten terwijl u tegen een muur staat. Ga in een normale rijhouding op het zadel zitten, zonder te stuiteren. Stel geen sag in tijdens het fietsen!
  4. Wanneer de druk correct is ingesteld, zal de o-ring ongeveer 30% van de slagafstand van de schokdemper gabruiken nadat het gewicht van de berijder op de fiets is geplaatst, zonder te stuiteren.
  5. Voeg meer luchtdruk toe als uw sag groter is dan 30%; laat de luchtdruk weg als uw sag kleiner is dan 30%. Herhaal stap 3-4 tot uw doorhang correct is ingesteld.

Om uw sag correct in te stellen, meet u van de afdichting tot de o-ring, zoals op de afbeelding hieronder, nadat u de bovenstaande stappen hebt gevolgd. Demo: 18.75 - 22.5 mm (25-30%)

Rebound aanpassen

Rebound demping (meestal een rode knop) bepaalt hoe snel de schok terugkeert na een compressie. De achterschokbreker heeft een reeks reboundklikken om de rebound-snelheid te verfijnen. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor de voorgestelde aanpassing van de rebound. Gebruik de onderstaande stappen als leidraad.

1. Begin met de rebound ingesteld in het midden van het klikbereik.
  2. Draai met de klok mee voor een tragere rebound (zwaardere rijders, lagere snelheid, grotere klappen).
  3. Draai tegen de klok in voor een snellere rebound (lichtere rijders, hogere snelheid, kleinere hobbels en meer tractie).

Stel de luchtdruk van de vork in

De meeste vorken met een luchtvering hebben een kleine sticker op de achterkant van de onderpoot van de vork om de aanbevolen luchtdruk aan te geven voor het gewicht van uw rijder, inclusief alle rijuitrusting. U kunt deze informatie ook vinden in uw gebruikershandleiding. Als u deze informatie niet bij de hand hebt, kunt u een schatting maken van 1/2 van uw rijdergewicht.