Kettingbladen

Alle Epic-modellen zijn ontworpen voor 1X-aandrijflijn. Er zijn geen voorzieningen voor een voorderailleur; klemmen aan de onderbuis is niet toegestaan.

• Epic modellen zijn compatibel met kettingbladen 28-38T
  • Epic EVO modellen zijn compatibel met kettingbladen 28-36T

Bottom bracket

Alle Epic-modellen gebruiken een 73 mm bottom bracket met Engelse schroefdraad.

Derailleurpad

Alle Epic-modellen maken gebruik van de SRAM Universele Derailleur Hanger (UDH), S202600002.  Bedoeld om het aantal derailleurhangers dat retailers op voorraad moeten houden te verminderen, zal de UDH door veel fabrikanten worden gebruikt.

De frames zijn compatibel met SRAM Transmission of standaard aandrijvingen.

SRAM UDH Installatie Handleiding

Geen enkel onderdeel van de UDH mag vet bevatten.

Wees voorzichtig bij het installeren van de UDH omdat de bout linkse schroefdraad heeft.  Vermijd het aandraaien van de UDH-bout terwijl een wiel is gemonteerd, aangezien dit het aandraaimoment op zowel de as als de UDH-bout zal verhogen.

Zadelpen en zadelkraag

Alle modellen gebruiken een 30,9 mm zadelpen.

Er wordt een 34,9 mm zadelkraag gebruikt, S184700003.  De klembout moet naar voren wijzen en worden vastgedraaid met 6,2 Nm (55 in/lbs).

Bij het aanpassen van de zadelhoogte of het installeren van een aftermarket dropper post, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de insteekdiepte binnen het aanvaardbare bereik ligt:

Minimale inzet voor alle framematen is 80 mm. Maximale inbreng varieert per framegrootte:

Maat

Maximale insteekdiepte

Extra Small

140

Small

170

Medium

200

Large

220

Extra Large

220

Bandenspeling

De Epic en Epic EVO hebben ruimte voor 29x2.4" achterbanden.  De ruimte voor de voorbanden varieert per vorkmodel; een ruimte van 6 mm wordt aanbevolen.