Schijfremmen zijn mechanisch (met een kabel om de remblokken te bewegen) of hydraulisch (met minerale olie of remvloeistof). Beide typen bieden betrouwbare prestaties onder alle omstandigheden (droog, nat, enz.). Andere voordelen zijn:

• Geen velgslijtage
  • Minder handkracht om te bedienen
  • Grotere bandbreedte mogelijk

Praktische tips voor de beste prestaties

• Gebruik altijd de voor- en achterrem samen; verplaats je gewicht naar de achterkant van je fiets bij steile afdalingen
  • Rem met tussenpozen in plaats van voortdurend, vooral bij lange afdalingen
  • Houd de rem niet aangetrokken wanneer de schijf heet is
  • Gebruik geen olieachtige middelen op de schijf
  • Reinig de schijf en de remblokken met isopropyl-alcohol of remreiniger
  • Ververs de remvloeistof na 1-2 jaar
  • Controleer remblokken regelmatig op slijtage en vervang ze indien nodig

Raadpleeg de instructies van de fabrikant van de rem voor aanvullende technische informatie.