Stap nu over op de Specialized App voor de nieuwste technologie om je fiets te bedienen. De Mission Control App wordt niet langer ondersteund na 1 februari 2024.

Download de Specialized-app

Smartphones met besturingssystemen iOS 15+ of Android 9+ zijn compatibel.

Voor iOS-gebruikers

1. Zoek de SpecializedApp   in de App Store.
  2. Tik op Download om te downloaden.
  3. Tik op Open in de App Store of tik op het pictogram van de Specialized App op je apparaat.

Voor Android-gebruikers

1. Zoek de Specialized App in de Google Play Store.
  2. Tik op Installeren.
  3. Tik op het pictogram van de Specialized-app om de app te starten.

Meer informatie over de Specialized App

Hoe kom ik aan de Mission Control app?

Om de Mission Control-app te downloaden, gaat u naar de App Store of Google Play Store, zoekt u naar "Specialized Mission Control" en selecteert u om de app te installeren.

Ik ben een bestaande Mission Control 1.2 (of Power Cranks) gebruiker. Zal mijn account ook werken in de nieuwe 2.2 App?

Ja. Je moet je e-mailadres en wachtwoord (slechts één keer) invoeren wanneer je de nieuwe app installeert, maar het zal hetzelfde e-mailadres/wachtwoord zijn dat je momenteel gebruikt in de oude Mission Control app. Als je eenmaal bent ingelogd, zal de app je gegevens onthouden.

Ik ben een bestaande Mission Control 1.2 gebruiker. Zullen mijn ritten overgezet worden naar de nieuwe 2.2. app?

We willen er geen misverstand over laten bestaan dat onze nieuwe app uw bestaande Mission Control ritgegevens niet kan importeren. Dus, wanneer je de nieuwe app (v2.0) downloadt en installeert, zal je oude app (v1.2) en de bijbehorende gegevens blijven bestaan totdat je ervoor kiest om deze te verwijderen. We hebben de bestaande v1.2 app tot 1 november 2018 ondersteund om je de tijd te geven ritgegevens op te slaan die je wilt bewaren. Om dit te doen, synchroniseer je gewoon je oude app met STRAVA® of ga je naar "MY RIDES - RIDE HISTORY" om je rit te selecteren. Gebruik vanaf daar de optie om via e-mail te exporteren als GPX- en FIT-bestanden. Al je ritten die je met de nieuwe Mission Control App hebt gevolgd, worden echter op cloudservers opgeslagen en blijven beschikbaar, zelfs als je van telefoon verandert.

Waarom moet ik de 2.2 app downloaden? Waarom is mijn bestaande app niet gewoon geupdate?

De nieuwe app is het resultaat van de feedback van onze rijders en Mission Control-gebruikers, en biedt een veel betere rijderservaring met meer stabiliteit en gebruiksvriendelijkere functies. Om te leveren waar jullie om vroegen, hebben we de app volledig opnieuw opgebouwd.

Waarom ontbreken er een paar oude functies in Mission Control 1.2?

We hebben de technische gegevens van de oude app bekeken en vastgesteld dat sommige functies niet goed werden gebruikt, maar bijdroegen tot instabiliteit van de app en problemen voor bestuurders. Alle populaire functionaliteit is verbeterd en opgenomen in de nieuwe app.

Welke fietsen worden ondersteund?

Wij ondersteunen alle Specialized Turbo fietsen die Bluetooth® Low Energy (BLE) connectiviteitstechnologie ondersteunen. Meer specifiek:

• Alle Turbo, Turbo S, en Turbo X met BLE connectiviteit (dit is afhankelijk van de batterij)
  •  Alle Turbo Levo-fietsen
  •  Alle Turbo Kenevo-fietsen
  • Alle Turbo Vado/Como fietsen met een TCD-w (display op het stuur)
  • Alle Turbo SL fietsen

Vanwege het type Bluetooth® connectiviteit op de Turbo Vado/Como BLOKS displays, kan Mission Control geen verbinding maken met deze fietsen. Als je toch de Mission Control App wilt gebruiken, neem dan contact op met je lokale Specialized retailer om te informeren naar de mogelijkheid om je fiets om te bouwen naar de app-compatibele TCD-w (display op het stuur)

Hoe maak ik verbinding met mijn Turbo?

Eerst: download, installeer en open de app. Vervolgens: registreer (nieuwe gebruiker) of log in (bestaande gebruiker).

1. Schakel Bluetooth® in via de telefooninstellingen.
  2. Schakel uw Turbofiets in (zonder Turbofiets kunt u alleen de demomodus gebruiken).
  3. Selecteer in de instellingen van de Mission Control App "BIKES" en klik op de fiets of het serienummer dat overeenkomt met dat van jou. Afhankelijk van de fiets kan je om een koppelingscode worden gevraagd, maar een verbinding met je fiets hoeft maar één keer via de Mission Control App tot stand te worden gebracht.
  4. Als dat gedaan is, bent u klaar om de app te gebruiken. Raadpleeg de handleiding hierboven voor gedetailleerde app-instructies.

Ik kan geen verbinding maken met mijn Turbo. Wat moet ik doen?

Probeer de volgende acties om een mislukte fietsverbinding op te lossen:

• Zorg ervoor dat Bluetooth® geactiveerd is op uw telefoon.
  • Zorg ervoor dat je fiets niet verbonden is met een andere telefoon.
  •  Sluit de app en open deze opnieuw om de sessie opnieuw te starten.
  •  Zet je fiets weer aan en uit.
  •  Schakel BLE uit, wacht 10 seconden en schakel het weer in.
  •  Start je telefoon opnieuw op.

Als de fiets eerder met veel telefoons is verbonden, moet de verbinding mogelijk worden hersteld. Verwijder de fiets hiervoor uit de lijst met bekende apparaten in de Bluetooth®-instellingen op uw telefoon en uit de lijst met bekende fietsen in de app. Koppel opnieuw om opnieuw verbinding te maken.

Opmerking: Op Android moet u locatieservices inschakelen om te kunnen scannen en verbinding te maken met Bluetooth® Low Energy-apparaten.

Als u nog steeds geen verbinding kunt maken met uw Turbo, neem dan contact op met uw lokale erkende Specialized retailer voor verdere diagnostiek.

Moet ik met mijn telefoon rijden en de app open houden?

Uw fiets is volledig functioneel zonder de Mission Control App. We raden u aan om uw eerst te registreren, te verbinden en te experimenteren met het tunen van uw fiets. Uw instellingen worden dan in de fiets opgeslagen, dus u hoeft uw telefoon niet bij u te houden of verbonden te zijn met de fiets om te genieten van het rijden op uw Turbo. Als u uw rit echter wilt beheren of opnemen, moet u uw telefoon bij u houden en verbonden blijven met de fiets.

Kan ik mijn gekochte kaarten gebruiken?

In de nieuwe app ondersteunen we geen full-offline kaarten en kaartaankopen. In plaats daarvan hebben we gratis offline kaart-caching voor je rijgebied toegevoegd. Als je in een bepaald gebied wilt rijden terwijl je offline bent of in een gebied zonder betrouwbare dataverbinding, laad/bekijk dan gewoon de kaart van je geplande rijgebied voordat je gaat rijden terwijl je verbonden bent met Wi-Fi of data. Mission Control zal dan de kaart van dit gebied voor je opslaan, zodat je het kunt gebruiken wanneer je offline bent.

Waarom is een koppelingscode vereist?

Sommige fietsen vereisen een koppelingscode om verbinding te maken met de app. Dit is een extra beveiligingsstap om te voorkomen dat derden verbinding maken met de fiets, en het zorgt ervoor dat alleen het correct gekoppelde apparaat op elk moment verbinding kan maken.

Opmerking: Alleen op TCU/TCD-W gebaseerde modellen ondersteunen dit.

Waar kan ik mijn koppelingscode vinden?

Niet alle fietsen vereisen een koppelingscode. Als de app u vraagt om deze zescijferige code in te voeren, kunt u deze op de volgende plaatsen vinden:

• Op het "Peel Me" label van de fiets (zoek "BLE" gevolgd door zes cijfers) en onder de aan/uit-knop/display op de bovenbuis.
  • Op het scherm van de TCD-w (op het stuur). Wanneer u voor de eerste keer verbinding maakt met de fiets, verschijnt de koppelingscode gedurende enkele seconden rechtstreeks op het scherm.
  • Als de bovenstaande handelingen geen succes hebben, moet u het display verwijderen en uw code vinden. Draai de enkele T10 Torx bout los en trek het display voorzichtig naar boven en naar het voorwiel toe. De zescijferige code is zichtbaar op een witte sticker aan de zijkant van uw display. Wanneer u het display weer bevestigt, moet u de T10 Torx-bout lichtjes aandraaien (0,8 Nm).

Kan ik de snelheid van mijn fiets verhogen via Mission Control?

Wij ondersteunen deze functionaliteit niet in Mission Control. Specialized levert fietsen met de wettelijke snelheidslimieten voor het land waar je je bevindt. Mocht je echter in een ander land komen met andere snelheidsregels, ga dan gerust naar je lokale Specialized retailer en zij zullen dit kunnen aanpassen.

Hoe verander ik mijn wielomtrek in Mission Control?

Vanwege wettelijke vereisten wordt dit niet ondersteund. Neem contact op met uw erkende Specialized retailer om de wielomtrekwaarden in het systeem aan te passen aan uw afstelling. Je zult je fiets fysiek naar de retailer moeten brengen.

Welke hartslagmeters kunnen verbinding maken met Mission Control?

Mission Control heeft de functionaliteit om verbinding te maken met BLE hartslagmeter apparaten die de Bluetooth® "Heart Rate" GATT service specificatie ondersteunen. Specialized raadt aan om hartslagmeterbanden te gebruiken en geen andere apparaten (wearables, koptelefoons of dergelijke).

Ik heb problemen met de hartslagconnectiviteit. Wat moet ik doen?

Volg de volgende stappen:

1. Zorg ervoor dat u de laatste versie van Mission Control op uw apparaat hebt geïnstalleerd.
  2. Verwijder eerder verbonden fietsen uit zowel de Mission Control app als de Bluetooth apparaten van uw telefoon.
  3. Start het koppelingsproces opnieuw. Dit kan de problemen oplossen die u ondervindt.

Als het probleem zich blijft voordoen, vul dan onze Specialized Connectivity-vragenlijst in, zodat we u kunnen helpen deze problemen zo snel mogelijk op te lossen:

https://forms.gle/d8Gx3LifYuubegyB8

Heeft de energiebesparingsfunctie invloed op de app?

De energiebesparing heeft mogelijk gevolgen voor de prestaties van de app en de ritregistratie. Wij raden u aan de Mission Control app toe te voegen aan de energiebesparende uitsluitingslijst op uw apparaat.

Ik heb een bug gevonden of een verzoek voor een functie. Wat moet ik doen?

Scroll naar de onderkant van deze pagina en klik op "Ondersteuning krijgen". Dit brengt u naar het Ondersteuningsformulier. Zorg ervoor dat u alle relevante informatie invult:

• Fietsmodel en serienummer
  • Telefoonmodel en versie van het besturingssysteem
  • Gedetailleerde beschrijving van het probleem of de gewenste functie

Welke gegevens verzamelt Specialized en waarom?

Specialized verzamelt technische gegevens van uw fiets terwijl deze verbonden is met de app. Dit stelt ons in staat om het fietsgebruik te begrijpen, gegevens over de fietsstatus te loggen en foutinformatie te analyseren. De gegevens stellen ons ook in staat om in de toekomst betere producten te maken en om u beter te ondersteunen in het geval dat u problemen ondervindt met uw Turbo. Als u zich zorgen maakt over privacy, ga dan naar:

www.specialized.com/privacy-policy

Waarom zijn illegale paden zichtbaar op mijn kaart?

Mission Control app gebruikt een openbare kaart die is gemaakt van Open Street Map (OSM) bronnen. Aangezien de oorsprong van de kaartgegevens open source is, kunnen wij de inhoud van de kaart niet controleren en verifiëren. Houd er rekening mee dat OSM u de mogelijkheid biedt om de kaarten zelf bij te werken/te corrigeren in geval van onjuiste inhoud.

Gelieve geldige routes vooraf te controleren op ride.specialized.com of andere route-bouwende platforms.

De kaarten in Mission Control zijn niet nauwkeurig.

Controleer of uw GPS correct werkt. Voor een nauwkeurige routebepaling en om een continue verbinding met uw fiets te behouden, raden wij u aan om uw locatietoestemmingen in te stellen op "Altijd toestaan".

Waarom verschilt de hoogte soms tussen Mission Control en andere opgenomen apparaten/apps?

De app vertrouwt op de GPS-module in de telefoon en op de nauwkeurigheid van het GPS-signaal. Telefoonsensoren zijn niet erg nauwkeurig, dus gebruiken we de ruwe waarden die we van telefoons ontvangen. De meeste speciale GPS-apparaten hebben een barometrische hoogtemeter voor een hogere nauwkeurigheid, maar slechts enkele smartphones hebben een barometrische hoogtemeter. Wij verbeteren voortdurend onze algoritmen met betrekking tot de hoogte.

Apparaat Updates Specifieke FAQ's:

Welke versie van MC is vereist?

Mission Control 2.4.3 en later is vereist om fietsen te updaten.

Welke soorten fietsen zijn inbegrepen?

Voorlopig alleen Levo Gen 2 (modeljaar 2019-2021) en Kenevo Gen 2 (modeljaar 2020-2021) fietsen met TCU1 en Brose 2.1 motor.

Welke firmware heb ik nodig?

Het maakt niet uit wat de huidige firmwareversie op de fiets is.

Welke status moet mijn fiets hebben om te kunnen updaten?

Je fiets moet voor minimaal 20% opgeladen zijn

Mijn fiets wordt niet bijgewerkt en zegt dat ik naar een winkel moet gaan?

Heeft u onlangs een onderdeel laten verwisselen bij een retailer, dan kan het zijn dat zij uw fiets moeten aansluiten op turbo studio om het fiets-SN toe te wijzen aan de onderdelen na het verwisselen.

Ik heb mijn fiets geüpdatet, maar de batterij geeft aan dat deze niet up-to-date is?

We voeren geen batterij-updates uit. Als uw batterij niet is bijgewerkt naar de nieuwste firmware, neem dan contact op met uw retailer om een update in de winkel te regelen.

Wat is de fabrieksinstelling voor acceleratierespons?

Versnellingsrespons fabrieksinstelling is 40%. Bij het updaten wordt dit toegepast vanaf Mission Control versie 2.4.3. In Mission Control versie 2.4.1 zit een bug die deze waarde op 0% zet.

Wat is de fabrieksinstelling voor de shuttle-modus?

De fabrieksinstelling van de shuttlemodus is 0%.

Ik heb problemen met het uitvoeren van een update van het apparaat.

1. Zorg dat je mobiel volledig opgeladen is.
  2. Voer het laatste besturingssysteem en updates voor mobiele telefoons uit.
  3. Gebruik geen secundaire bluetooth-apparaten tijdens de update (bijv. draadloze oortelefoons).
  4. Beschik over een stabiele internetverbinding via wifi of gsm.
  5. Houd de telefoon binnen een meter van de fiets gedurende het hele proces.
  6.  Voer het proces niet uit terwijl u onderweg bent (bijv. in de trein).
  7.  Laad de fiets volledig op voordat u de procedure start.
  8. Verlaat het proces niet als het eenmaal is gestart op app.
  9. Verplaats de fiets niet tijdens het proces.
  10. Zet de fiets niet uit tijdens het proces.
  11. Verander de bediening van de fiets niet tijdens het proces (ondersteuningsinstellingen, loopondersteuning, enz.).
  12.  Geef uzelf voldoende tijd (15 minuten om vertrouwd te raken en de update uit te voeren).