Voorinstellingen

Boven aan de Tune-pagina staat een Presets-menu. Wanneer u op de preset-menuknop tikt, wordt de lijst met standaardpresets weergegeven. U hebt de vrijheid om de standaardinstellingen voor ondersteuning en piekvermogen voor elke modus te wijzigen en de kenmerken aan te passen op basis van uw behoeften en voorkeuren. Als u die wijzigingen wilt behouden, kunt u maximaal 30 individuele modusinstellingen opslaan.

Om een aangepaste voorinstelling voor ondersteuning en piekvermogen te maken:

1. Ga naar Tune.
  2. Tik op het '+'-symbool en verplaats de schuifregelaar naar de waarde van uw voorkeur.
  3. Geef uw aangepaste voorinstelling een naam voordat u deze opslaat. Nadat u een voorinstelling hebt opgeslagen, kunt u de naam wijzigen door op het tandwielpictogram te tikken.

Als u aangepaste preset-waarden wijzigt, kunt u de nieuwe instellingen opslaan door Update te kiezen of u kunt de oorspronkelijke waarden behouden door Reset te kiezen.

Om een voorinstelling te activeren, hoeft u alleen maar op de gewenste voorinstelling te tikken in uw lijst met aangepaste en fabrieksinstellingen.

Range Extender Batterij

Er zijn enkele unieke Mission Control-functies wanneer een Range Extender Batterij met het systeem wordt gebruikt.

Op het Startscherm ziet u de laadstatus van ofwel alleen de interne accu (100% max) of, als een Range Extender accu wordt gebruikt, de laadstatus van beide accu's (150% max). De Range Extender Battery voegt de helft van de capaciteit van de interne accu toe (d.w.z. 160 Wh bovenop de 320 Wh).

In het menu Diagnose kunnen beide accu's afzonderlijk worden bekeken en wordt voor elke accu een laadtoestand van maximaal 100% getoond. Details over de batterij, zoals de gezondheidsstatus, kunnen ook afzonderlijk worden bekeken.

Range Extender eerst

De standaardinstelling is dat beide accu's bij uw Turbo SL-systeem gelijktijdig worden ontladen. Deze standaard kan worden gewijzigd in Mission Control met de optie om de batterij van de extender eerst volledig te ontladen.  Om deze instelling te activeren, moet je je fiets opnieuw opstarten nadat je deze op ON hebt gezet.

Over het algemeen heeft het activeren van 'Extender Batterij Eerst' alleen zin als je de Extender Batterij tijdens je rit wilt verwijderen om een lichtere fiets te hebben of om de bidonhouder te gebruiken voor hydratatie. Als je de Extender Batterij eerst ontlaadt, merk je een snellere afname van het motorvermogen door een snellere daling van de spanning. Overmatig gebruik van deze optie kan van invloed zijn op de gezondheid van de batterij op de lange termijn, aangezien de Extender Battery-cellen zwaarder worden belast. Over het algemeen raden we parallelle ontlading aan.

Laadlimiet

Om de gezondheid van de batterij verder te verlengen, kun je de Laadlimiet inschakelen. Laadlimiet beperkt je batterij tot 80% lading, met elke 10 ladingen een volledige 100% lading voor kalibratie. Deze functie is handig als je vaak fietst, maar niet de volledige accucapaciteit nodig hebt. Als je je fiets tegelijkertijd oplaadt met een range extender, zal het systeem de range extender volledig opladen en de lading van de fietsaccu beperken tot een totaal van 130% versus 150% zonder de laadlimiet. Je kunt de functie op elk moment uitschakelen als je een volledige lading nodig hebt.

De volgende fietsfamilies zijn niet compatibel met de functie Laadlimiet:

• Levo/Kenevo Gen1-fietsen met Trail Display-batterijen
  • Vado/Como Gen1 fietsen uitgerust met BLOKS of Turbo Connect bekabelde displays (TCD-w)
  • Turbo S/ X/ FLR (achternaafmotoren)

Alle andere fietsen zijn compatibel. Fietsen met de nieuwste batterij- en displayfirmware kunnen de functie Laadlimiet inschakelen. Om je firmware status te controleren, open je de Mission Control app en selecteer je Diagnose.

Voor meer informatie, zie Laadlimiet FAQ.

Support

Het ondersteuningsniveau definieert het aandeel motorondersteuning ten opzichte van uw eigen trapinput. Een hoger ondersteuningsniveau resulteert in meer motorvermogen om uw beenkracht te ondersteunen. Met andere woorden, een hoger niveau zorgt voor snellere acceleraties, gemakkelijker klimmen en minder beenkracht om dezelfde snelheid te behouden. Het gebruik van een hoger ondersteuningsniveau resulteert in meer batterijverbruik, wat leidt tot een kleiner bereik. U loopt mogelijk ook een groter risico op wielspin op los terrein.

Een ondersteuningsniveau lager dan 100% kan altijd worden gecompenseerd door inspanning van de rijder. Bijvoorbeeld, trappen in Trail-modus met ondersteuning ingesteld op 50% zal ongeveer twee keer zoveel inspanning vergen om dezelfde motorondersteuning te krijgen in vergelijking met trappen in Turbo-modus met ondersteuning ingesteld op 100% (bij identieke instellingen voor piekvermogen).

Piekvermogen

Deze functie verwijst naar het uitgangsvermogen van de motor voor elke ondersteuningsmodus. Dit kan worden ingesteld tot 100% voor alle ondersteuningsmodi. Als Piekvermogen is ingesteld op 100% voor alle ondersteuningsmodi, hoe harder u trapt, hoe meer ondersteuning u krijgt in elke ondersteuningsmodus. Als een ondersteuningsmodus bijvoorbeeld is ingesteld op 35%, terwijl het piekvermogen is ingesteld op 100%, kunt u nog steeds 100% motorvermogen bereiken door met meer inspanning en een hoger koppel van de rijder te trappen. Als Piekvermogen is ingesteld op minder dan 100%, beperkt je het vermogen dat de motor levert en ontstaat er een kunstmatig plafond dat niet met beenkracht kan worden gecompenseerd. Lager piekvermogen verbetert het bereik en zorgt voor een groter onderscheid tussen de ondersteuningsmodi.

Extra instellingen alleen voor Levo en Kenevo fietsen

Acceleratie reactie

De acceleratierespons bepaalt hoe snel de motor reageert op de input van de rijder. Gewoonlijk resulteert een lagere responswaarde in meer tractie en controle op losse ondergrond en technische trails.

De standaardinstelling (0%) zorgt voor een goed evenwicht tussen controle en directe motorrespons. Als de versnellingsrespons op 0% wordt ingesteld, is de respons het traagst, terwijl 100% de snelste respons oplevert.

De beste instelling hangt af van het terrein en van uw rijstijl en persoonlijke voorkeur. Voor normaal trailgebruik wordt een instelling van meer dan 50% niet aanbevolen, omdat u dan minder controle hebt.

Shuttle

Met Shuttle geactiveerd, krijg je gemakkelijk volledige motorondersteuning wanneer je met minder beenkracht een hogere cadans trapt. Over het algemeen levert de motor veel vermogen in de meest typische cadansfrequenties boven 50 RPM als Shuttle is ingeschakeld. Dus als u iemand bent die de voorkeur geeft aan een hoge cadans met minder beenkracht, bent u nu in staat om maximale motorondersteuning te krijgen. Bovendien geeft Shuttle u volledige ondersteuning met minder beenkracht bij het wegrijden vanuit stilstand, zoals bij een stoplicht.

0% betekent dat Shuttle uit staat en 100% resulteert in het maximale effect van Shuttle. Experimenteer met de ideale instelling door te beginnen bij 10% en werk naar boven totdat ju de persoonlijke sweet spot hebt gevonden. Wees u ervan bewust dat bereik en rijtijd afnemen als u Shuttle opvoert. De gekozen Shuttle-waarde geldt voor alle modi.

Fake Channel (ANT+)

Met behulp van het Fake Channel kunt u de laadtoestand (SoC) van een Turbo Levo/Kenevo batterij weergeven op elk ANT+ apparaat (wearables, GPS apparaten, fietscomputers, etc.).

Om verbinding te maken met een apparaat:

1. Ga naar Tune.
  2. Activeer het Fake Channel in het TUNE menu (b.v. Cadence).
  3.  Start de fiets opnieuw om Fake Channel te activeren.
  4. Zoek naar sensoren in ANT+ apparaat en kies een vervalste sensor (maak indien nodig het benodigde gegevensveld voor sensor zichtbaar).
  5. Bekijk de laadstatus van de batterij in het gekozen menu van het ANT+ apparaat. Als u bijvoorbeeld "Cadans" kiest op uw ANT+ toestel, waar u normaal uw cadans ziet, ziet u nu de laadstatus van uw fietsaccu.

Stealth Mode

Wanneer de Stealth Mode is ingeschakeld, zullen de LED's van het display donker worden kort nadat u op een toets hebt gedrukt. Dit geldt niet voor alle Turbo-modellen.

Garmin Radar

Als de fiets een MasterMind Turbo Connect Display of Unit heeft, is deze compatibel met Garmin Radar. Als Garmin Radar is ingeschakeld, geeft het MasterMind-display visuele en hoorbare waarschuwingen en subtiele haptische waarschuwingen in de stuurafstandsbediening om te waarschuwen voor naderende en passerende voertuigen tot op 140 meter afstand.

Als je Mission Control v3.5 hebt, kun je de Garmin Radar-instellingen aanpassen binnen de Mission Control-app:

• Radar Alerts = zet de radarpieper aan of uit
  • Radar Voertuigen Weg Alert = stelt de rijder in staat om de korte piep die bevestigt dat alle auto's weg zijn
  • Radar Snelheidsdrempel Alerts = hiermee kan de rijder een snelheidsdrempel instellen voor het activeren van de pieper. Bijvoorbeeld:
  1. Als ik de drempel op 0 km/u zet, is de pieper altijd aan.
  2. Als ik de radar instel op 1 km/u, piept hij niet als ik voor een stoplicht sta.
  3. Als ik de radar instel op 6 km/u, zal hij niet piepen als ik voor een stoplicht sta of langzamer dan 6 km/uur rijd (zoals lopen met mijn fiets).

Voor meer informatie over Garmin Radar, zie onderstaande video:

Batterijpieper

Zet de batterij of de pieper van het display aan of uit. Een herstart van de fiets is vereist om de instelling op te slaan.

Race Gate Pieper

De rijder heeft de mogelijkheid om de Race Gate Beeper aan of uit te zetten. Als de functie is ingeschakeld, hoort de rijder het geluid telkens wanneer hij de motor aanzet.