Hoe registreer ik mijn fiets?

Klik op de link voor het inschrijvingsformulier. Je dient in te loggen op je Specialized.com account of je kunt een account aanmaken om jouw fiets bij ons te registreren. Volg de aanwijzingen zoals gevraagd. Je hebt het serienummer van je fiets nodig. Deze staat op een sticker aan de onderzijde van de boven- en/of onderbuis en aan de onderzijde van je fiets onder de trapas. Specialized serienummers beginnen meestal met het voorvoegsel "WSBC," "WUD," "STT," of "STE."

Waarom moet ik mijn fiets registreren?

1. We kunnen je beter van dienst zijn als je jouw fiets registreert. Het is voor ons gemakkelijker om je belangrijke updates over je fiets te geven.
  2. Als je je fiets binnen 90 dagen na aankoop registreert, wordt onze levenslange garantie vrijgegeven. Zie onze Garantiepagina voor meer informatie.
  3. Als je fiets wordt gestolen, kan registratie je helpen bij herstel- of verzekeringsclaims.

Turbo Systeem Slot

Fietsen die zijn uitgerust met de MasterMind TCD of MasterMind TCU bevatten een Turbo System Lock dat de motorsteun voor de fiets elektronisch vergrendelt. Er is ook de optie voor een alarm (fietsen met bedrade fietsverlichting zullen ook de lichten laten knipperen) als de fiets wordt verplaatst terwijl deze is vergrendeld. Je kunt je fiets ontgrendelen met de Specialized app of door je pincode in te voeren op de MasterMind TCD of TCU met behulp van je afstandsbediening.

Let op: Als de firmware van je beeldscherm verouderd is, kun je de Turbo System Lock functie niet inschakelen.

Het Turbo-systeemslot instellen

1. Registreer je fiets bij com of in de Specialized app en lever je aankoopbewijs in (bijv. een kassabon).
  2. Verbind je fiets met de Specialized app (zie Hoe te beginnen voor hulp)
  3. Pas je pincode aan in de Specialized app
    1. Selecteer onder Beveiliging PIN bewerken
    2. Voer uw gekozen 4-cijferige PIN-code in het pop-up venster in en tik op Opslaan
    3. U kunt uw nieuwe PIN bekijken op de Specialized app door op Toon PIN te tikken. U kunt uw PIN ook vinden op com: log in en ga naar "Geregistreerde fietsen" en klik vervolgens op "Bekijk Turbo Systeemslot PIN" naast de betreffende fiets.
  4. Kies of u het alarmgeluid wilt in- of uitschakelen. Als het alarmgeluid is ingeschakeld, gaat het alarm af als de fiets tijdens het vergrendelen wordt verplaatst.

Zet uw fiets op slot

1. Zet de fiets aan en maak verbinding met de Specialized app, tik dan op het System Lock symbool in de app.
  2. Uw fiets toont dan het vergrendelde scherm en schakelt automatisch uit.

Opmerking: Gebruik naast het Turbo System Lock een fysiek slot om diefstal te voorkomen.

Ontgrendel uw fiets

→ MET BEHULP VAN DE SPECIALIZED APP

1. Zet je fiets aan
  2. Verbind je fiets met de Specialized app
  3. Tik op het symbool Systeemvergrendeling in de app

→ UW PIN GEBRUIKEN

1. Zet je fiets aan
  2. Druk op de + of - toets van uw stuurafstandsbediening zodat het PIN-invoerscherm op het MasterMind-display verschijnt.
  3. Druk op de toetsen + of - tot elk cijfer overeenkomt met uw PIN-code, druk dan op F1 om naar het volgende cijfer te gaan.
  4. Druk op F2 om terug te gaan naar het vorige cijfer
  5. Zodra u de juiste 4 cijfers hebt ingevoerd, drukt u op F1 om de PIN-code in te voeren en de fiets te ontgrendelen.

→ MET UW PIN - VIA EEN AFSTANDSBEDIENING

1. Zet je fiets aan
  2. Druk op de + of - toets van uw stuurafstandsbediening zodat het PIN-invoerscherm op het MasterMind-display verschijnt.
  3. Druk kort op de + of - toetsen totdat elk cijfer overeenkomt met uw PIN, druk dan lang op de + toets om naar het volgende cijfer te gaan.
  4. Druk lang op de -toets om terug te gaan naar het vorige cijfer.
  5. Zodra u de juiste 4 cijfers hebt ingevoerd, drukt u lang op + om de PIN-code in te voeren en de fiets te ontgrendelen.

Automatisch vergrendelen en ontgrendelen

Binnen de app kun je ervoor kiezen om je fiets automatisch te vergrendelen en te ontgrendelen wanneer je de fiets aan- en uitzet.

HOE GEBRUIK JE AUTOMATISCHE VERGRENDELING?

Aanzetten Automatisch vergrendelen ingeschakeld. Nadat je Automatische vergrendeling hebt ingeschakeld, schakelt je fiets automatisch de systeemvergrendeling in wanneer je je fiets uitschakelt. Je hoeft je telefoon niet bij je te hebben. Je kunt bevestigen dat je fiets is vergrendeld met het vergrendelde scherm op het scherm van je fiets voordat hij wordt uitgeschakeld.

HOE GEBRUIK JE AUTOMATISCHE ONTGRENDELING?

Aanzetten Automatisch ontgrendelen ingeschakeld. Nadat je Automatische ontgrendeling hebt ingeschakeld, schakelt je fiets automatisch de systeemvergrendeling uit als je je vergrendelde fiets inschakelt en je telefoon is verbonden met je fiets. Automatische ontgrendeling werkt ongeacht of de rijder automatische vergrendeling heeft ingeschakeld of zijn fiets handmatig vergrendelt. Je kunt je fiets ook ontgrendelen met je PIN-code (zie hierboven) als je je telefoon niet bij je hebt.