S-Works Turbo 2BR / S-Works Turbo RapidAir 2BR / S-Works Mondo 2BR

Wat zijn Tubeless Road banden en voor wie zijn ze bedoeld?

Het meest voorkomende type racefietsbanden wordt tegenwoordig clinchers genoemd, die werken met losse binnenbanden. Met clinchers kunnen renners lekke banden snel repareren door de binnenband te repareren of te vervangen.

Tubeless wegbanden zijn het nieuwste en meest innovatieve type fietsband. Tubeless banden gebruiken afdichtmiddel in plaats van een binnenband. Dit vermindert de rolweerstand en verbetert de grip en het rijgevoel. Het vloeibare sealant is ontworpen om tijdens het rijden te stollen en lekken onmiddellijk te dichten. Wij geloven dat tubeless banden de toekomst zijn voor extra prestaties, maar het vergt wel meer onderhoud. Als je op zoek bent naar een onderhoudsarme setup, geef je misschien de voorkeur aan rijden met binnenbanden. Zie de FAQ hieronder voor een soepele tubeless wegervaring.

Waarom zijn S-Works tubeless wegbanden niet aanbevolen voor Gen 1 Rapide en Alpinist wielen?

De eerste generatie Roval Rapide en Alpinist wielen werden in 2020 uitgebracht als een tube-type wielset. De montage van onze tubeless wegbanden op deze wielen kan moeilijk zijn omdat de band een hiel heeft die ontworpen is om strak te zitten voor hoge druk tubeless, en de velgen zijn ontworpen met een strakke hielplank om clincher (tubed) banden vast te zetten. De combinatie van velg en band vereist een grote kracht om de hiel van de band op de velg te plaatsen en een grote kracht om de band te "ontgrendelen" en te verwijderen. Voor deze wielen raden we sterk aan onze S-Works Turbo (tube-type) band te gebruiken voor de beste allround prestaties of onze Turbo Cotton band voor de minste rolweerstand.

Wat is de aanbevolen rijdruk?

Op basis van honderden testuren door onze teamgenoten en professionele rijders hebben we gemiddelde aanbevelingen voor de bandenspanning vastgesteld op basis van het gewicht van de rijder. Gebruik deze als uitgangspunt en ga in stappen van 0,1 bar/1,5 psi te werk bij het oppompen of leeg laten lopen om je ideale druk te vinden.

Verlaag op natte dagen de bandenspanning met 0,5 bar/7 psi om de grip op nat wegdek te verbeteren.

Wat is het normale drukverlies voor S-Works tubeless wegbanden banden gedurende 24 uur?

Alle S-Works tubeless wegbanden zijn ontworpen voor hoge prestaties met een balans tussen gewicht en luchtretentie. De manier om lucht vast te houden is door rubber aan het karkas toe te voegen, maar dat voegt gewicht toe en vermindert de prestaties.

S-Works tubeless wegbanden zijn toonaangevend en uitgebalanceerd voor de beste prestaties en luchtbehoud. Om voorop te lopen met prestaties, accepteren we een minimaal luchtdrukverlies van ~15 psi gedurende 24 uur. Houd de banden op de helft van de normale bandenspanning als je niet rijdt en vul ze bij tot de gewenste bandenspanning voordat je gaat rijden.

Wat is de gemiddelde vermindering van de rolweerstand bij rijden met S-Works tubeless weg banden versus rijden met een binnenband?

Op basis van honderden rolweerstandsmetingen van onze eigen testmachine voor alle soorten banden, maten, specificaties, enz. hebben we vastgesteld dat de gemiddelde rolweerstand van een band die tubeless rijdt, 8% lager is dan die van een standaard butyl binnenband. Toegevoegd afdichtmiddel heeft geen invloed op de rolweerstand.

Zijn er specifieke velgen S-Works tubeless road banden gemonteerd moeten worden?

Kies velgen/wielen die tubeless klaar zijn en voldoen aan de E.T.R.T.O-normen om de veiligheid te garanderen. Onze 2BR-banden zijn ook goedgekeurd voor hookless velgontwerpen tot een bandenspanning van maximaal 5,0 bar / 72,5 psi.

Hoe meten de S-Works tubeless wegbanden op de velgen?

Banden met binnenband zijn goedgekeurd voor (C) Clincher en (TC) Tubeless Clincher velgcontouren.

Tubeless Ready (2BR) modellen zijn goedgekeurd voor (C) (TC) (TSS) Tubeless Straight Side / Hookless.

*700x26 banden worden alleen uitgebracht als 2BR voor 622x23 velgen.

Kan S-Works tubeless weg banden worden gebruikt met een binnenband?

Ja, de banden werken ook met een binnenband, maar ze zijn geoptimaliseerd om te worden ingesteld als tubeless wegband voor de beste rijprestaties.

Hoe gemakkelijk zijn S-Works tubeless weg banden te monteren?

Het karkas en de hiel zijn ontworpen voor eenvoudige montage op moderne E.T.R.T.O.-velgen. Voor de beste installatie, prestaties en veiligheid volg je bovenstaande gids om de juiste band voor jouw velgbreedte te selecteren.

Beschikbare modellen

SKU

Productmodel

Maat

00022-1155

S-Works Turbo RapidAir

700x26

00024-1152

S-Works Turbo RapidAir

700x28

00022-1151

S-Works Turbo

700x26

00022-1152

S-Works Turbo

700x28

00022-1154

S-Works Turbo TAN

700x28

00022-1153

S-Works Turbo

700x30

00022-1156

S-Works Turbo TAN

700x30

00022-4601

S-Works Mondo

700x28

00022-4602

S-Works Mondo

700x32

00022-4603

S-Works Mondo

700x35

RapidAir Sealant

Wat is de aanbevolen hoeveelheid RapidAir afdichtmiddel per band?

Aanbevolen minimale hoeveelheid kit:

24 - 26 mm 40 ml

28 - 30 mm 50 ml

32 - 35 mm 60 ml

Voor maximale prestaties:

24 - 30 mm 1 flesje / 60 ml

32 - 35 mm 1,3 flesje / 80 ml

Hoe lang is RapidAir sealant houdbaar?

De houdbaarheid is ~ 18 maanden na productie als de fles niet wordt geopend en aan de lucht wordt blootgesteld. Zodra de fles wordt geopend, begint de kit te reageren en af te breken. Op elke fles staat een houdbaarheidsdatum om de beste prestaties aan te geven.

Hoe lang gaat de RapidAir afdichtingskit na installatie mee?

Voor een volledige doeltreffendheid dien je de verzegeling om de 8 - 12 weken te verversen, afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid, de opslag en de weersomstandigheden.

Waarom zou ik RapidAir afdichtmiddel kopen?

Het is een beproefd afdichtmiddel dat lekke banden onmiddellijk dicht bij wegbanden met een bandenspanning van meer dan 5 bar. Het resultaat is het minste luchtdrukverlies bij een lekke band, waardoor je verder kunt rijden met de juiste luchtdruk.

Tubeless rijden levert een uitstekend prestatievoordeel op, maar het vereenvoudigt het onderhoud niet. Houd de banden altijd op minimaal halve druk, ook als je de fiets of wielen met gemonteerde banden opbergt. Zo blijft de velg goed vastzitten en blijft het afdichtmiddel zo vers mogelijk. Zorg ervoor dat banden en wielen altijd in goede staat zijn om de volledige effectiviteit te verkrijgen. Controleer de velg en het velglint op rimpels of onvolkomenheden. Zorg ervoor dat het ventiel in goede staat is. Controleer ten slotte regelmatig de conditie van de band en het afdichtingsmiddel voor volledige prestaties. Als je je fiets in de winter niet gebruikt, haal dan de hiel van de band en reinig het afdichtmiddel van de band en de velg. Zo voorkom je dat uitgedroogd afdichtmiddel in de banden uit balans raakt. Breng nieuw afdichtmiddel aan en monteer de banden opnieuw in het voorjaar voor de opening van het seizoen.