Motor

De Specialized SL 1.1 is een geheel nieuwe custom motor die gebruik maakt van een magnesium behuizing voor een laag gewicht en corrosiebestendigheid.  De gemonteerde motor weegt 1.95kg.

De SL 1.1-motor is een 48v borstelloos, gericht ontwerp en biedt een maximaal vermogen van 240w. Een geïntegreerde vermogensmeter registreert het ingangsvermogen en de cadans van de rijder.

Batterij

Alle Como SL modellen zijn uitgerust met een 320Wh Li-ion hoofdbatterij en zijn compatibel met de 160Wh Range Extender. De batterijen zijn volledig intern en niet verwijderbaar, tenzij uitgevoerd door een geautoriseerde Specialized retailer.

Er is een Y-Splitter oplaadkabel verkrijgbaar waarmee zowel de hoofdaccu als de Range Extender gelijktijdig kunnen worden opgeladen(98920-5660). De Y-splitter mag alleen worden gebruikt om één interne batterij en één Range Extender batterij op te laden.

Range Extender Batterij

Specialized Turbo SL fietsen zijn compatibel met de externe Range Extender batterij. Deze batterij past in een bidonhouder en voegt 160 Wh toe (50% van het bereik), wat ruwweg neerkomt op 1 uur extra rijtijd in vlak/ heuvelachtig terrein. Hij is compact en weegt slechts 1 kg.

Turbo Connect Unit (TCU)

Met de TCU kunt u de fiets aan- en uitzetten, het laadniveau van de batterij bekijken en door de ondersteuningsmodi bladeren. Het biedt ook beperkte diagnostiek.

Extra TCU-functies:

• Kan worden aangesloten op ANT+ en BLE apparaten (voor BLE is een koppelingscode nodig die op de zijkant van de TCU staat)
  • Systeemupdates via micro-USB-poort: De micro-USB-poort onder de batterijpoort is uitsluitend voor diagnostisch gebruik door erkende Specialized Retailers en Specialized Service Center. Zorg ervoor dat de rubberen afdichting van de USB-poort altijd goed ingedrukt en stevig gesloten is.
  •  Herstelt de standaardinstellingen:
    1. Met de fiets uitgeschakeld, houd de S knop ingedrukt
    2.  Houd de S-knop ingedrukt en druk op de aan / uit-knop
    3.  Houd de S-knop ingedrukt totdat de fiets opnieuw wordt opgestart
    4. Zet de fiets aan zoals gewoonlijk. De fiets wordt teruggezet naar de standaardinstellingen.
  • Basis foutmeldingen: De TCU heeft rode LEDs met  blauwe State of Charge LEDs. Afhankelijk van welke LED brandt, worden verschillende fouten weergegeven:

Foutcode

Betekenis

Oplossing

1

Batterij fout

Probeer voor foutcodes 1-4 de volgende oplossingen:

1.  Zet uw fiets uit en weer aan (herstart)
  2.  Controleer de Mission Control-app
  3.  Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met uw geautoriseerde Specialized retailer

2

Batterij niet gevonden

3

Motor error

4

Motor niet gevonden

5

Batterij & motor fout

Neem contact op met uw Erkende Specialized retailer

6

TCU-knoopcelbatterij bijna leeg

Vervang de knoopcelbatterij in de TCU (CR 1620)

Opmerkingen over foutcodes:

• Alle TCU foutcodes moeten worden behandeld als een "Check Motor" lampje in een auto. Deze waarschuwen de bestuurder dat iets niet goed functioneert, maar zijn niet bedoeld om de bestuurder gedetailleerde foutinformatie te geven.
  •  In de meeste gevallen zal een herstart van het systeem de volgende stap zijn:
    • Als het probleem is opgelost, moet de rijder met vertrouwen verder kunnen rijden.
    • Als het probleem zich opnieuw voordoet, zal dezelfde foutcode worden weergegeven en moet de berijder de fiets naar zijn retailer brengen.

Andere foutcodes:

•  Een lege of ontbrekende knoopcelbatterij in TCU zorgt ervoor dat de onderste LED-foutcode gedurende één minuut na het opstarten wordt weergegeven.
    •  De TCU gebruikt één CR1620-batterij.

Andere TCU-opmerkingen:

•  TCU kan in "Dark Mode" worden gezet via de Mission Control-app. Met deze instelling kunnen de TCU-LED's ongeveer 1 seconde aan blijven na het indrukken van een knop op de afstandsbediening of wanneer de modus wordt gewijzigd met de S-knop op de TCU. Na een seconde gaan alle LED's volledig uit en lijkt het systeem te zijn uitgeschakeld.
  •  15 minuten uitschakelen: als de fiets gedurende 15 minuten geen input van de fietser ontvangt, wordt het systeem uitgeschakeld.

Verbinding maken met Turbo Connect Unit

Het motorondersteuningssysteem biedt een hoge mate van interfaceflexibiliteit, via Bluetooth en / of ANT +
 connectiviteit. Afhankelijk van het apparaat en de connectiviteitsoptie zijn er verschillende functies beschikbaar.

• Bluetooth LE (BLE): De Mission Control-app (iOS of Android) biedt een verbeterde ritervaring door ritten op te nemen en te synchroniseren met Strava, "bereikangst" weg te nemen met de Smart Control-functie, GPS-gebaseerde navigatie en systeemdiagnostiek. Android- en iOS-apparaten kunnen met alle Turbo-fietsen synchroniseren via Bluetooth LE. Ga naar Google Play of de Apple App Store voor de nieuwste versie van de gratis Mission Control App. Alle Mission Control functionaliteit instructies zijn te vinden in de App zelf.
  • ANT+: Het ANT+ protocol biedt een reeks apparaten die synchroniseren met de Turbo, waaronder het Specialized TC1 display, dat apart verkrijgbaar is.
  • Koppelen: Om de Turbo Connect Unit te koppelen met de Mission Control app, moet de pincode die zich op de verwijderbare framedecal op de bovenbuis bevindt, worden ingevoerd in de app. De pincode bevindt zich ook op de onderkant van de Turbo Connect Unit (het display moet uit het frame worden verwijderd om het te kunnen zien).

Turbo Connect-display (TCD)

De TCD wordt meegeleverd met de Como SL 5.0 en kan worden toegevoegd aan de Como SL 4.0. Onder de Specialized afdekplaat zit een bevestiging op de stuurpen.

Dit draadloze display maakt verbinding via ANT+ en toont alle standaardgegevens van een fietscomputer plus Turbo-specifieke gegevens zoals resterend accuvermogen %, vermogen van de berijder, cadans en geselecteerde ondersteuningsmodus. Het is zelfs mogelijk om een hartslagmeter aan te sluiten.

Uw Turbo Connect Display (TCD) instellen en gebruiken

Belangrijkste elementen:
  • 2" LCD scherm met aanpasbare gegevensvelden
  •  Permanente achtergrondverlichting wanneer fietsverlichting aan is
  • Twee bekabelde verbindingen
    • Draad 1: gaat rechtstreeks naar de motor voor een probleemloze werking
    •  Draad 2: verbonden met stuurafstandsbediening
  • Schermen worden omgeschakeld met de afstandsbediening aan het stuur of de displayknoppen
  • Met Bluetooth en ANT+ connectiviteit zodat het compatibel is met Mission Control App en ANT+ apparaten (bijv. hartslagriem om hartslag op display te tonen)
    • Het scherm toont de koppelingscode die je moet invoeren in de Mission Control App
  •  Interne 1220 knoopcel om de klokinstelling op te slaan
    •  Wanneer de knoopcel batterij bijna leeg is, verschijnt "Low Bat" op TCD-w
    •  Een lege knoopcel batterij leidt NIET tot een defecte TCD-w, alleen de klokinstelling kan niet meer worden opgeslagen