Zorgen dat fiets goed op jou is afgesteld, is een belangrijke stap in de voorbereiding op je eerste rit. Je erkende Specialized-dealer kan je een basis fit geven zodat je in staat bent om comfortabel en efficiënt te fietsen. Specialized biedt ook Retül Fit een data-gestuurde fiets fitting tool ontworpen om comfort te verbeteren, blessures te voorkomen en prestaties te verhogen.

Maat

S

M

L

Lengte van de rijder

152 - 165 cm

5'0" - 5'4"

165 - 180 cm

5'4" - 5'9"

180 - 195 cm

5'9" - 6'4"

Zadelhoogte aanpassen

Bij het aanpassen van de zadelhoogte of het installeren van een aftermarket dropper post, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de insteekdiepte binnen het aanvaardbare bereik ligt.

Maximale Insteekdiepte Zadelpen

Maximale Insteekdiepte Zadelpen

S

220mm

80mm

M

240mm

L

250mm

Alle modellen hebben een 30,9 mm zadelpen en een 42,9 mm zadelkraag. Draai de bout van de zadelpenkraag vast met 6,2 Nm / 55 in-lbf.

Waarschuwing: Voor algemene instructies met betrekking tot de installatie van de zadelpen, raadpleeg het betreffende hoofdstuk in de gebruikershandleiding. Wanneer je rijdt met een zadelpen die niet goed vastzit, kunnen het zadel en de zadelpen naar beneden glijden, waardoor het frame beschadigd kan raken en je de controle kunt verliezen en kunt vallen.