Een rit opnemen

• Zodra uw fiets is aangesloten, selecteert u Rijden → Begin rit. Aan het einde van uw rit tikt u op Stop rit → Beëindig rit → Sla rit op.
  • U kunt uw opgeslagen ritten bekijken in Mijn ritten.

Opmerking: Onder Instellingen kun je de functie "Automatisch actief starten" inschakelen, waardoor een rit automatisch wordt gestart zonder dat je op "Start rit" hoeft te tikken.

Bekijk de video Hoe u uw ritten kunt volgen in Specialized Mission Control

Kaart

Om uw locatie op de kaart te kunnen volgen, moet u Mission Control toegang geven tot de locatie van uw apparaat. De app vraagt toestemming tijdens het instellen en u kunt ook machtigingen wijzigen in de instellingen van de Mission Control-app op uw apparaat.

Als u op kaarten wilt in- en uitzoomen, gebruikt u de knijpbeweging om te zoomen door twee vingers dichter bij elkaar (uitzoomen) of verder uit elkaar (inzoomen) op het scherm te bewegen.

Rit statistieken

Statistieken tonen uw realtime gegevens (snelheid, afstand, batterijniveau, enz.) van uw rit. Om een gegevensveld aan te passen, houdt u het veld dat u wilt wijzigen ingedrukt en kiest u de inhoud in het vervolgkeuzemenu.

Nieuwe functie voor MasterMind TCU* e-mtbs: Jump Stats

Vanaf 19 juli 2022 kunt u spronggegevens registreren op de Mission Control-app en deze na elke sprong weergegeven zien op het display van de MasterMind TCU van de fiets. De MasterMind TCU beschikt over een versnellingsmeter om de spronggegevens te schatten.

Op de MasterMind TCU

• Aantal sprongen
  • Sprongafstand
  • Duur van laatste sprong

Houd er rekening mee dat deze meetwaarden voor de volgende rit handmatig op nul moeten worden gezet (lange druk op de min-knop op afstand)

Op de Mission Control-app

• Aantal sprongen
  • Laatste sprongafstand (horizontale luchtafstand in meters)
  • Duur van de laatste sprong (airtime in seconden)

Om de bovenstaande spronggegevens in Mission Control te zien, moet u Mission Control als volgt instellen:

1. Update TCU display firmware (via Mission Control of bij retailer)
  2. Download de nieuwste Mission Control (App-stores)
  3. Verbind met fiets
  4. Maak aangepaste Jump Stats-schermen in Mission Control (TUNE - CUSTOMIZE DISPLAY)
  5. Neem rit op in Mission Control om statistieken in Mission Control te krijgen

*Jump Stats is alleen beschikbaar voor 2022 of nieuwere Levo, Kenevo SL en Kenevo modellen met MasterMind TCU. U moet beschikken over de laatste versie van Mission Control en de laatste MasterMind TCU firmware hebben, die u kunt controleren onder Diagnose in Mission Control.

Rit geschiedenis

Om alle ritten te zien die je op Mission Control hebt opgenomen, ga je naar Mijn ritten. Hier zie je een lijst van al je vorige ritten, met de meest recente rit bovenaan. Elke rit is gelabeld met het serienummer van de fiets waarop je hebt gereden. Elke rit geeft ook een samenvatting van de tijdsduur van de rit, de afstand en het totale energieverbruik.

In de rechterbovenhoek zijn er opties om te delen naar STRAVA®, Komoot, of via .fit bestand. Als de rit geüpload is naar STRAVA® of Komoot, zal het icoontje opgelicht zijn. Om een rit te uploaden naar STRAVA® of Komoot, moet uw account verbonden zijn onder Instellingen.

SMART Control

Als u Smart Control activeert, hoeft u zich tijdens uw rit geen zorgen te maken over de modus-instelling of de batterijcapaciteit. Tijdens uw rit gebruikt Smart Control een algoritme op basis van meerdere parameters, zoals verbruikte energie, voltooide tijd/afstand/hoogte en resterende hoogte, om het motorvermogen te optimaliseren, zodat u tijdens uw rit niet zonder batterij komt te zitten.

Om Smart Control te activeren:

1. Ga naar Ride → Smart Control → ON
  2.  Nadat u Smart Control hebt ingeschakeld, kunt u uw keuze aan instellingen definiëren.

Smart Control werkt vooral goed op de tijdgebaseerde instelling en we streven ernaar deze voortdurend te verbeteren. Het systeem kent het toekomstige routeprofiel niet, dus het is aan te raden om de resterende batterijcapaciteit niet lager in te stellen dan 10%. Dit geeft u een veiligheidsmarge tijdens uw rit.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor Smart Control om het motorvermogen automatisch te regelen:

Hartslagcontrole

Met hartslagregeling kunt u een streefhartslag instellen en het motorvermogen wordt aangepast zodat u die hartslag tijdens de hele rit kunt aanhouden. De fiets vermindert de motorondersteuning als uw hartslag onder het streefcijfer ligt en verhoogt de ondersteuning als uw hartslag erboven ligt.

Hartslagregeling werkt met enkele verwachte beperkingen. Als u bijvoorbeeld harder blijft fietsen dan uw doelhartslag, zal de fiets natuurlijk de limiet van motorische ondersteuning bereiken die hij kan bieden. Aan de andere kant, als je consequent onder je doelhartslag rijdt, zal er altijd motorische ondersteuning zijn (minimaal 10%).

Naast het instellen van uw doelhartslag, heeft u de mogelijkheid om een "Minimum Ondersteuningsniveau   .   " Minimum Ondersteuningsniveau in te stellen betekent dat u tijdens uw hele rit Turbo-ondersteuning krijgt, ongeacht of u onder of boven uw doelhartslag zit.

Om een hartslagsensor aan te sluiten:

1.  Ga naar Instellingen → Apparaten.
  2. Om te zien met welke sensoren u kunt koppelen, moet u ervoor zorgen dat het BLE-apparaat actief is, binnen bereik is en genoeg stroom heeft om gekoppeld te kunnen worden. Hartslagriemen/-banden moeten worden gedragen om een signaal voor koppeling uit te zenden.

Hoogte-ondersteuning

Deze functie houdt rekening met hoogteverschillen om motorische ondersteuning te regelen. U kunt uw verwachte hoogtewinst voor de rit bepalen en de motor geeft u meer hulp bij beklimmingen en minder hulp op vlak terrein. Op deze manier geeft Smart Control u meer ondersteuning waar u dat het meest nodig hebt, wat resulteert in een nauwkeurigere regeling van het bereik.

Opmerking:   De precisie van de hoogtesensor van uw mobiele apparaat is belangrijk. In het geval van op GPS gebaseerde hoogtedetectie is de hoogtewinst mogelijk niet 100% nauwkeurig. U kunt een nauwkeurigere hoogtemeting verwachten als uw telefoon over barometrische metingen beschikt om GPS te helpen.

Klim Response

Klim Response is een subinstelling van Smart Control op basis van resterende hoogte en wordt gebruikt voor consistente motorondersteuning bij het rijden van korte, opeenvolgende bergopwaartse stukken. Met Climb Response kunt u een drempel instellen voor gematigde beklimmingen zonder enige verandering in motorondersteuning. Als u de Climb Response bijvoorbeeld instelt op 75 ft, zal uw motor zijn motorvermogen pas aanpassen nadat u meer dan 75 ft gestegen bent. Deze drempelinstelling kan handig zijn wanneer je veel kleine hoogteverschillen hebt op weg naar een langer klimgedeelte.

Voor meer begeleiding, bekijk de video Hoe Smart Control te gebruikenin Specialized Mission Control

Export ritten

Exporteren naar Strava

Tik op het STRAVA®-symbool om de gewenste rit naar STRAVA® te uploaden. Als je Automatisch uploaden voor STRAVA® in Instellingen hebt geactiveerd, worden al je bijgehouden ritten automatisch geüpload naar de STRAVA® E-Bike-categorie.

Opmerking: Je moet je Strava-account koppelen onder Instellingen om een uploadsymbool te zien in Mijn ritten.

Om uw Mission Control app te verbinden met STRAVA®:

1. Ga naar Instellingen → Gekoppelde accounts → Strava.
  2.  Selecteer Inloggen en voer je Strava-inloggegevens in.
  3. Je kunt Auto Upload voor STRAVA® activeren om al je gevolgde ritten automatisch te uploaden naar de STRAVA® E-Bike categorie. Je kunt ook individuele ritten uploaden door een rit te selecteren in Mijn ritten en op het STRAVA® pictogram te tikken in de rechterbovenhoek.

Opmerking:   Als u Automatisch uploaden activeert, kunt u een minimale ritlengte van maximaal 10 km kiezen. Deze functie is handig voor het uitsluiten van korte ritten, zoals woon-werkverkeer, vervoer of boodschappen, die u niet wilt uploaden naar STRAVA®.

Exporteren naar Komoot

Tik op het Komoot-symbool om de gewenste rit naar Komoot te uploaden. Als je Automatisch uploaden voor Komoot activeert in Instellingen, worden al je bijgehouden ritten automatisch geüpload naar Komoot.

Opmerking: U moet uw Komoot account koppelen in Instellingen om een upload symbool te zien in Mijn Ritten.

Je Mission Control-app verbinden met Komoot:

1.  Ga naar Instellingen → Gekoppelde accounts → Komoot.
  2.  Selecteer Inloggen en voer uw Komoot-inloggegevens in.
  3.  Je kunt Automatisch uploaden voor Komoot activeren in Instellingen om al je bijgehouden ritten automatisch naar Komoot te uploaden. Je kunt ook individuele ritten uploaden door een rit te selecteren in Mijn ritten en op het Komoot-pictogram in de rechterbovenhoek te tikken.

Export fit bestand

Naast het uploaden van de rit naar STRAVA® of Komoot, kun je via e-mail toegang krijgen tot het fit-bestand van je rit.

Om een fit-bestand te exporteren:

1. Ga naar Mijn Ritten en kies de rit.
  2. Tik op het export icoon in de rechter bovenhoek. Dit opent een nieuw e-mail venster, van waaruit u het fit-bestand kunt verzenden.

Een rit verwijderen

Als u een rit wilt verwijderen, houdt u de gewenste rit ingedrukt. Een pop-upvenster zal u vragen om te bevestigen of u de rit wilt verwijderen.